Super Bowl - Reisverslag uit West Chester, Verenigde Staten van Sjoerd Zwartkruis - WaarBenJij.nu Super Bowl - Reisverslag uit West Chester, Verenigde Staten van Sjoerd Zwartkruis - WaarBenJij.nu

Super Bowl

Door: Sjoerd

Blijf op de hoogte en volg Sjoerd

07 Februari 2006 | Verenigde Staten, West Chester

Zondag was het dan zover, de grote dag voor alle Amerikanen, de Super Bowl. Wat in Nederland maar heel klein is hier groot, Football. De wedstrijd begon rond 6:30, maar de festiviteiten eromheen al rond 4 uur. Fred, iemand van het werk had me die middag op gehaald, om met hem mee te gaan naar de “ party” bij zijn ouders. Het eerste wat te doen als je daar aankomt is iedereen je naam leren omdat ze er echt niks van bakken! Vervolgens komen alle weddenschaps formulieren tevoorschijn en kun je gaan inzetten. Op het $2,- formulier of het $1,- formulier, ieder formulier bestaat uit 100 hokjes, je kunt dus een hokje voor 1 of 2 dollar kopen, wanneer het formulier dan vol is worden er willekeurig de cijfers 1 tm 9 ingeschreven en deze corresponderen met de stand. Kortom ik had taktisch ingezet en voor 5 dollar hokjes gekocht.

Vervolgens voordat de wedstrijd begint hoef je absoluut geen honger te leiden. In de kelder staan grote tafels vol met culinaire hoogstandjes, de keuze was reuze kun je wel zeggen. Nadat je dan al vol zit komen ook nog de wodka en tequila hapjes tevoorschijn en dan kan eindelijk de superbowl beginnen. In de kelder, die was omgebouwd tot café wat de wedstrijd goed te volgen. De mensen gaan hier nog luidruchtiger aan toe dan de Engelse suporters tijdens een voetbalwedstrijd, dus kun je nagaan. Seatle waar alle mensen op het feest voor waren kwam dan in het eerste quarter op een verdiende 3-0 voorsprong. Waarom is iedereen hier voor Seatle vraag je je nu af, nou dat is simpel, Pittsburgh, is de grote concurrent van de Cincinnati Bengals, de plaatselijke club hier. Dus uiteraard is niemand voor de concurrent. Met nog 20 seconde op de klok werd het nog spannend want Pissburgh, zoals ze hier spottelijk zeggen, dreigde te scoren, helaas geen touch down en geen punten, voor mij wel ik won 25 dollar omdat mijn hokje met 3-0 correspondeerde. Helaas bleef deze stand niet op de borden, het was Pissburgh dat een touch down maakte, en hot schot raakte en zo werd het 3-7, nu won Fred 25 dollar, we waren dus wel goed bezig. Vervolgens scoorde Pissburgh nog vaker, en kon Seattle ze niet meer achterhalen. Ondertussen hoefde je je natuurlijk ook niet te vervelen want er was nog steeds eten (en drinken) in overvloed. Na de wedstrijd toch maar naar het appartement gegaan want moest de volgende dag alweer om 6 uur op :S.

Dat vroege opstaan is dus echt niets voor mij, voor het eerst in mn leven ben ik nu, dinsdag 2 dagen achter elkaar om 6 uur opgestaan. Wel heb ik gister te horen gekregen dat ik op zaterdag ook mag komen werken voor een uurtarief van 150%, dat lijkt me dus wel iets want op zaterdag is er nergens iets te beleven, zeker als je geen auto hebt, en die heb ik nog niet, komt van de week wel denk ik. Nu gezellig “ on floor” aan t werk, dus ga zo, naar de pauze, maar weer verder werken aan een machine…..

• 07 Februari 2006 - 17:36

Jo:

Leuk verhaal van de superbowl. Kun je nagaan hoe het in het stadion er aan toe gaat. Maar je maakt het mee! 17 febr.

Ja, eten en drinken kunnen ze daar wel.
    Aan welk soort machine werk je nu?

Groeten

Jo

• 07 Februari 2006 - 19:32

Sjoerd:

Een amerikaanse, een deel deel, transportband, verticale cilinder, spinner, en transport naar volgende part!

• 07 Februari 2006 - 19:59

Joyce:

He Sjoerd, bespeur ik daar al een paar woorden Engels tussen het Nederlands? HIHI!:-p Gaat helemaal vanzelf. Hier alles goed verder. Hier heerst de griep, dus wees maar blij dat je zover weg bent;-)! Groetjes Joyce

• 07 Februari 2006 - 21:26

Rob:

Relaxed dat alles daar goed is. Merk wel dat je het naar je zin hebt en je Nederlandse "skills" gebruikt om geld te verdienen met gokken. Dat vroege opstaan moet ik hier ook maar dan met $%^#-weer (ja ik censureer het vast voor je). Niet te veel eten en rustig aan met de vrouwen he :P en suc6 verder met je stage. spreek je wel weer snel.

cya, Rob

• 09 Februari 2006 - 23:13

Theo En Gerri:

Hoi Sjoerd,

Het is daar allemaal wél :groot-super-mega-
    overvloediG!!!
    Zelfs op zaterdag `n mega"uurtarief"
    Dat wordt straks weer"afkikken"
    met "`t Graafsche tarief!!!"
    Het is hier duidelijk geen "super-bowl"
    Wat `n gegoochel met hokjes-cijfers-dollars..
    maar uiteindelijk heeft het behalve eten en drinken ook nog dollars opgeleverd(bewijs foto)
    Succes met alles!!

Theo-Gerri