CHINQUAI
Door: Sjoerd
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
26 Februari 2006 | Verenigde Staten, West Chester
Donderdag ook nog mijn planning voor de projecten doorgenomen, en dat wordt wel wat in ieder geval drie grote projecten, gedeeltelijk door elkaar heen, hier ga ik begin maart mee beginnen, maar eerst nog 1 of 2 weken dat weet ik nog niet precies wat trainingen en dergelijk. Ik mag nu bij een project lekker gaan doen wat de Chinezen en Japanners al jaren doen, iets wat daar gemaakt wordt namaken, het liefst goedkoper zodat ze het niet vanuit Japan hoeven te importeren. De projecten verder uitleggen heeft weinig zin, want dat is allemaal vrij technisch. Zaterdagmorgen ook weer gezellig gewerkt, en bijna door de politie uit het pand gehaald! Ik moest namelijk nog even op het kantoor de urenbriefjes invullen in toen kwam ik in gesprek met Julio, die ging mij van alles laten zien/ vertellen en voor we het wisten was het half 1 en waren overal alle lampen uit, wij dachten balen zeg dan hebben ze het alarm er al opgezet en zijn we opgesloten, maar gelukkig waren er nog 3 mensen aan de andere kant van het gebouw en waren de deuren nog niet op slot. Konden we dus “normaal” het gebouw verlaten.
Vandaag had ik besloten om maar eens even een beetje beter de weg beter te leren kennen en een beetje met de Truck rond te rijden, tussendoor maar even wat foto’s geschoten bij een rood licht, een railroadcrossing, of een overstekende golfkart (bord). Ja je kijkt je ogen hier uit, tegenover het appartementencomplex licht een villa wijk waar tussendoor een golfbaan is gecreëerd. Daar kun je dus van die golfkarretjes verwachten als je daar in de zomer rijdt. Ook in de winkel is het wel grappig dan ga je je boodschappen afrekenen, maar dan hoef je ze zelf niet in te laden, nee dat is niks voor Amerikanen die zoeken de gemakkelijkste oplossing en niet de goedkoopste, er staan hier simpelweg gewoon 1 of 2 inpakkakkers bij iedere kassa, ja je leest het goed inpakkers die staan dus de hele dag boodschappen in plastic tasjes te doen en je wil niet weten hoeveel tasjes de gemiddelde Amerikaan in zn auto zet naar het boodschappen doen, denk aan heel veel tasjes en dan nog meer! Wie raad hoeveel tasjes de gemiddelde Amerikaan in zijn/ haar auto inlaad (door middel van een bericht op deze site) krijgt als ik terug kom de hoofdprijs (iets van hier), (telling is gebaseerd wat ik 5x een aantal mensen voor mij in de winkel heb gezien). Nee die Amerikanen zijn wel uitgekookt die zullen echt niet hun boodschappen optillen, wanneer ze het uit het karretje in de auto laden kun je hier het boodschappen karretje gewoon laten staan en komt er een mannetje om het karretje weer terug naar de winkel te rijden….. waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan toch…
Verder is het weer hier echt super wisselend, het ene uur kan het hier vriezen en sneeuwen en een paar uur later kan het ongeveer 15 graden boven nul zijn en de zon flink schijnen, maar van mij mag de zomer beginnen want mijn ijsblokjesmachine is flink aan het werk!
Komende week een drukke week, weer veel werken maar ook eten bij de president, naar de kapper denk ik en met een CHINQUAI gast op donderdag op stap, (ben zn naam ff vergeten :S).
Op MSN spaces heb ik ook weer wat foto’s toegevoegd, http://spaces.msn.com/SjoerdZwartkruis, hier zie je bijvoorbeeld hoe ik echt Amerikaans vuilnis weg gooi, wat de verkeersborden hier zijn en hoe het bedrijf er eigenlijk uitziet.
buonas tardes
02 Maart 2006 - 19:53
Rob:
Hey dude,
Sprak je net en ut is goed te horen dat je het goed maakt!
Zat ik er maar... lol.
Wel leuk dees weblog!
Nou ik gok dus op 33 want ik weet hoeveel het er kunnen zijn wat in FR heb je ook van zulke tasjes.
Maar t ga je goed verder en we kletsen weer ns bij.
En als je terug bent in NL nog wel met een lekker biertje erbij!
Houdoe w`or !! -
04 Maart 2006 - 15:09
Bjørn:
Vijftien. -
05 Maart 2006 - 12:14
Joost:
Heej Sjoerd,
Bedankt voor je Ecard. Het was een goeie verjaardag. Denk je dat je in een groot huis woont, maar dat viel ook vies tegen!!! Er zijn nog enkele halve liters over, dus ik zal er een paar voor je bewaren!!! -
11 Maart 2006 - 10:57
Jo:
Even een reactie op het aantal tasjes:
Ik schat 47 -
14 Maart 2006 - 14:09
Constance:
Het is dan ook ggen wonder dat ze zoooooooo dik zijn dan! Veel boodschappen doen en verder zich heerlijk laten bedienen, dat zal wel weer tegenvallen als je hier terug bent hoe klein alles is.
Ik denk zo jouw verhaal te lezen dat je daar ong. een half uur aan het tellen bent geweest voordat jij aan de beurt was met je pasta's 56 stuks tasjes dan.
Groetjes ma xxxxxxxxxxxxxxxx