Tussen de Sterren - Reisverslag uit West Chester, Verenigde Staten van Sjoerd Zwartkruis - WaarBenJij.nu Tussen de Sterren - Reisverslag uit West Chester, Verenigde Staten van Sjoerd Zwartkruis - WaarBenJij.nu

Tussen de Sterren

Door: Sjoerd

Blijf op de hoogte en volg Sjoerd

01 Mei 2006 | Verenigde Staten, West Chester

Zo ik zal hier weer is wat gaan neerzetten is al zo lang geleden, inmiddels ben ik de tel kwijt hoe lang ik nou hier ben, maar dat maakt opzich niet uit….

En wederom deze week, hoe kan het ook anders, het een en ander meegemaakt, ( het begint een beetje eentonig te worden, de inleidende stukjes). Maandag en dinsdag weer volledig op het deuren project geconcentreerd geweest, en uit de wir war van de Japanse symbolen en Japanse logica is er toch nog wel een puik resultaat uit komen rollen, al zeg ik het zelf ik heb in ieder geval uitgevogeld hoe alles nou precies werkt. Woensdag “moest” ik out of office werken, ze wilde dat ik op zeker mee ging om in de machineshop de “de mechanische chuck” te maken en controleren en waar nodig bij te laten werken, nou dat is opzich wel grappig, het ging daar namelijk echt Amerikaans als in de films aan toe, toegangsdeuren die saloon deuren zijn, muren betimmerd en wild in het kantoor van de leidinggevende aan de wand, echte baas kun je het niet noemen…. Toen bleek dat onze veer niet sterk genoeg was wij op zoek naar een andere, nou je lacht je dood :D, hadden van D&E (het bedrijf waar we waren) een adres gekregen waar ze alle soorten “hardware” hebben, wij er naar toe rijden wat tref je hier een aantal duizend kilometers van Nederland, een Amerikaanse versie van: “Van Kempen” echt het leek er sprekend op, alles helemaal volgestouwd, zelfde stijl etc. Zowaar hadden ze wat we zochten en konden we weer verder, aan het einde van de dag terug naar Rite Track, en ze vonden het wel geschikt wat we hadden gefixt, alleen was er nog een wens voor een extra functie, als we die zouden bedenken zou dat wel helemaal geweldig zijn. Nou ik ben mezelf niet als ik dat dan niet ga bedenken zo geschiede het woensdag nacht had ik in een keer een helder idee, even op een kladje gezet en uitwerken de volgende dag.

Maar natuurlijk eerst nog gesoftbald die dag, was wederom niet een noemenswaardig resultaat, maar mijn eigen spel is al wel weer verbeterd :D. De rest van de week ook nog een beetje gewerkt, het gebruikelijke. Zaterdagavond met “de jonge garde” naar een Wijn/ kaas feest van IT- Kelly geweest, das altijd wel leuk zeker als dan later ook nog de Corona op tafel komt, dat kan natuurlijk niet anders als er Amerikanen, Duitsers, Mexicanen, Colombianen, en nog wat andere nationaliteiten aanwezig zijn. Vervolgens bij Eric blijven slapen, en zondag weer vroeg op omdat ik weer op tijd thuis moest zijn. Ging vandaag namelijk met Al en zijn vrouw (waar ik het eerste weekend was toen ik hier was) naar Broadway’s “Les Miserables”, niet in NY city maar downtown Cincinnati. Ik kan wel zeggen het was wel een groot theater met rond de 3000 zitplaatsen. Vervolgens Japans wezen eten, dit moest wel een goed restaurant zijn, enkele mensen die er gegeten hadden zijn namelijk: Koby Bryant, Shaquele O’Neill, Will Smith, Tiger Woods, Michel Jordan, Tina Turner, George W Bush, en nog enkele van deze grote der aarde. Nou was dit niet een gewoon restaurant, nee er was een tafel waar je met een man of 8 aan kon zitten met een grote stalen plaat in het midden, als de tafel gevuld was en er besteld was kwam er een kok met een karretje het eten aan tafel klaarmaken op de gloeiend hete stalen plaat, de nodige trucks met messen e.d. tussendoor maakte het tot de term Food-Art. Ook wel grappig dus!

En nu ben ik weer thuis,

To be continued.....

• 01 Mei 2006 - 21:17

Jo:

Hoi Sjoerd.
    Die japanse ervaring in de USA blijft je altijd bij. Had ongeveer dezelfde ervaring in 1995.
    Ook leuk dat je op Broadway was alleen jammer niet de echte in NY maar zeker leuk en de moeite waard.
    Verder lijk je al een klein beetje op willy Wortel met al je uitvindingen en de aantekeningen in de nacht.
    Ga zo door.
    Groeten.